MenyInspirationsföreläsningar kring offentlig gastronomi

Johan Andersson är en uppskattad föreläsare som bl.a. berättar om sin resa som kostchef/krögare, sina idéer och visioner för en hållbar god offentlig måltid. Laga mat från grunden, hemtjänstmat, LSS, ett gott värdskap, schemalagda luncher: är det så svårt? Det är bara några axplock från föreläsningen.

Genom att berätta om de svårigheter Johan upplevt och hur han tog sig igenom dem så hoppas vi kunna ge dig nycklarna du behöver i din vardag!
Specialkomponerade matlagningsdagar varvat med både praktik och teori.

Vi arbetar tillsammans under ett par dagar i ert kök med allt ifrån byggandet av inköpslistor, menyplanering och att få ut bästa möjliga smak av råvarorna men att ändå behålla harmoni och arbetsglädjen i köket. Vi kan även specialisera oss på tex bakning, sallader, vegetariskt, fisk, färskkorv, klassisk eller modern matlagning utifrån era önskemål och behov.


Hur påverkar färg, ljud och lukt måltidsmijön?

Följ med på en häftig gastronomisk resa och få förståelse för hur färg, form, ljud och lukt påverkar gästens val vad

den väljer och hur den upplever måltiden hos er. Johan har under flera år bla undervisat på gastronomihögskolan i Grythyttan i denna föreläsning. Passar för såväl barn, kockar och chefer. 


Bistå vid förändringsprocesser för att få bästa möjliga resultat.

Vi hjälper er att se helhetstänket i verksamheten mot personal, flöden och matglädjen. Upprättar kanaler mot både politiker och chefer som gör att alla ansvariga är rätt informerade under processen.Hjälpa till vid ombyggnationer av både kök och matsalar

Efter att ha medverkat i ett flertal ombyggnationer av både kök och hela restauranger och utbildning av bla flöden i restauranger på Cornell University i Paris så har Johan Andersson blivit specialist på bl.a. gällande lagstiftning, flöden och utrustning för att gästen ska få den bästa upplevelsen. Funderar ni på att göra om era mottagningskök till tillagningskök kan vi också bistå med kunskaper.


Inspirera personer med funktionsvariationer

Inte bara de som bor på LSS-boenden behöver kunskap och inspiration kring god, nyttig och rolig mat utan även den viktiga personalen behöver också bra vektyg för en hälsosam god livsstil. Vi kan hjälpa er med så mycket roligt och gott som passar just erat boende!


Utveckla god och nyttig mat som fungerar även i hemtjänsten.

Utmaningen att ge våra gäster som får mat via hemtjänsten god och näringsriktig mat är en av våra största utmaningar för vår åldrande befolkning. En generation som är uppväxt på gröt men idag är både beresta och använder sweet-chili som smaksättare är också en kräsen gäst som vet vad de vill ha. Vi kommer med tips allt ifrån hur maten ska lagas till logistik och hur eventuell uppvärmning går till. Vi har goda praktiska kunskaper och ett fint nätverk att tillgå i denna fråga.


Coacha ledare och utveckla köksgrupper.

Ibland kan det kännas som om det inte finns tid att tänka... Att se möjligheter istället för hinder.. Vi kan hjälpa er att ta fram resurser som redan finns i teamet och jobba utifrån gruppens unika sammansättning och skapa ett gott värdskap både mot varandra och gästerna.  Vi kan under kortare och längre perioder verka som mentorer för både chefer och köksteam som behöver hjälp. T.ex. genom utveckla en plan där vi både träffas i era kök och går igenom vad som kan göras för att få en bättre arbetsplats och att finnas till hjälp via mail och telefon för att arbetet med gruppen eller måltidschefen fortlöper positivt.


Menyplanering och konceptutveckling till restaurang/storkök och privata arrangemang

En av de roligaste bitarna för att få en måltidsupplevelse. Vi hjälper er att se utan för ”boxen” och tänka lite galet och busigt för att sedan landa i en helhetsbild så det funkar i vardagen för gällande lagstiftning, logistik och näringsinnehåll, både i köket och i matsalen.


Vill ni besöka oss i Jämtland så kan vi även tillhandahålla goda konferensmöjligheter och härliga upplevelser i skidspåret eller rofyllda vandringar på fjället. Vi har även möjlighet att erbjuda häftiga måltider i oväntade miljöer som kan inspirera till stordåd i era egna kök.

 johan@foodandeducation.se          tel:   +46703588541         Orgnr: 556968-1355          Adress: Nästeln 433, 845 52 Åsarna